2023-04-25 3414 views
📍多花園韓國料理上環永樂街121號地舖上環係幾多野食嘅,但韓國野真係一隻手指數得晒:梨花苑、微笑Box、O’taste同埋新開呢間~行過一於試下!餐廳有2層,上層係天台,有幾把大嘅沙灘遮;環境幾chill。食嘅嗰日係陰天,唔sure夏天會唔會好熱。呢間小菜係可以refill嘅。泡菜——唔係好入味,只係表面有調料,味道唔辣、甜甜哋; 茄子——兩餸飯嘅味道; 菠菜、芽菜——正正常常用麻油醃製嘅味道;薯仔——暖暖哋,好奇怪,唔似韓國小菜;芹菜——幾fresh,但雪得太凍。韓式豬腸湯 $115 另收加一Menu張相係紅卜卜嘅,但佢一上枱係奶白色,呢料又少,真係睇見都唔開胃。好彩都有跟韓式辣醬自行調味,不過要再追加一份辣醬先同佢menu張相隻色一致,但係調好味再煮一煮會好食啲。血腸得2-3舊左右,再加一兩舊肥豬肉(有毛)咁。大家都係上環韓國料理,都係有賣血腸湯,都難啲唔攞梨花苑嚟比較。梨花苑$100樓下,而且好味啲多料啲,冇咩事我都係去返梨花苑~我忍受到梨花苑嘅服務!
📍多花園韓國料理
上環永樂街121號地舖