2012-06-05
上星期五才開張,再加上在附近上班,當然要一試了糖醋排骨 - 味道ok,酸酸甜甜,如果味道再濃少少就更好老重慶擔擔麵 - 竟然比酸辣湯先上,一早整定?? 湯低偏稀,唔夠熱,肉燥少,飲落第一口都重花生醬味(只限第一口),麵質ok,但之後越食越甜老上海酸辣湯 - 一聞上去就好大陣胡椒粉味,食落去超重胡椒粉,而且偏甜,唔好飲鮮肉小籠包 - 皮薄多汁,但肉味唔夠鮮,已經不錯了南小館甜甜拼 - 我撰左茉莉花茶凍,杏仁白玉凍,桂花蜜拉榚及金柚脆麻球。 茉莉花茶凍:口感幾好,但食唔出有茉莉花味。 杏仁白玉凍k,都香杏仁味。 桂花蜜拉榚:由糯米做,口感煙韌,可惜只系在糯米糕上加幾滴桂花蜜,如果將桂花溶入糯米入面比較好。 金柚脆麻球:炸煎堆+吉士餡。
糖醋排骨 - 味道ok,酸酸甜甜,如果味道再濃少少就更好
鮮肉小籠包 - 皮薄多汁,但肉味唔夠鮮,已經不錯了
茉莉花茶凍:口感幾好,但食唔出有茉莉花味。
杏仁白玉凍k,都香杏仁味。
金柚脆麻球:炸煎堆+吉士餡。
Other Info. :
全部都細細碟,十分精緻。(相對甘既價錢甘細碟就唔系平)
女仔細食但又想食多幾款既,這間可以一試
但講真,味道真系有"好大"既改善空間,雖然無食佢地的招牌菜,但如果連普通的菜式都唔好食,真系幾難會再去食:(