2023-04-06 39 views
番到大埔一時三刻諗唔到食乜。搭巴士經過廣福道,諗諗吓都有段時間無去食東昌街間Homeland一於今晚就去佢到食飯。一於以往,裝修同之前都一樣,啲staff都nice 同helpful。我哋嗌咗芝士焗西蘭花同青口做前菜,肉醬pizza做main同一件cheese cake share。芝士焗西蘭花,焗嘅時間唔夠,個底有啲濕。或者係灼完啲西蘭花未索番乾,同之前食過嘅差少少。青口方面擺盤唔錯,每隻都有番咁上下size,可惜上到枱面食落去凍咗少少。如果熱啲食落去應該唔錯。肉醬pizza方面,佢個pizza底係硬同脆身,有啲脆餅乾底。呢個有啲扣分,記得之前喺到食pizza係軟身意大利嗰種,依家變咗偏日式嘅pizza。最後cheese cake真係一般,雪得唔夠硬,件餅好似食緊cream咁,而餅底都好淋,講唔上係一件好嘅cheese cake。如果唔同之前比較,Homeland都算係唔差嘅選擇。可惜比以前退步咗。
一於今晚就去佢到食飯。

如果唔同之前比較,Homeland都算係唔差嘅選擇。
可惜比以前退步咗。
2023-03-16