2020-07-11
同屋企人兩個人食,分別嗌咗晚市套餐嘅燒味雙拼、琵琶豆腐、皮蛋一客。服務唔錯,佢啖茶值得一讚,唔係普通嘅普洱茶佢係帶啲陳皮味,我覺得比起一般小菜餐館呢一點解係優勝嘅。先講燒味雙拼飯,燒肉拼燒鵝。聽屋企人講佢嘅燒鵝出名,但係有對比之後覺得燒肉反而更加出色,超級脆皮唔會話太多肥膏而油膩,咬落去肉係鬆軟唔會實的的。 燒鵝正常,睇你要同咩舖頭比,個同好出名嘅燒鵝店比可能佢冇咁出色,但依然做到皮脆有鵝香。琵琶豆腐,原本見到menu上面寫要預訂,所以本身想叫鵝汁浸鵝肝,但係平日嘅晚上反而佢冇,一問之下發現原來今晚會做琵琶豆腐當然要試一試。外皮炸得香口,但係裏面依然嫩滑,個汁的調味亦好好,送飯好。皮蛋裏面有啲流心,本身我唔係特別好皮蛋,至少我放落口佢冇嗰陣可怕嘅石油味。據屋企人話皮蛋都唔錯。呢間餐廳我會encore, 會同屋企人去試午市同晚飯,因為其他嘅小菜同埋佢砂鍋飯我都有興趣。