2009-12-21 18 views
公司同事生日,一行十多人拉隊試呢間新餐廳。首先講下不滿的地方,由於 lunch time 時間緊迫,部份同事一早去到坐低落 order。可惜,吹了約4-5次後,1:30分才上第一道菜 就算連早幾日訂了的燒豬都係要等,難道見我地到先燒?!?! 環境、裝修非常好,當日安排左間房俾我地,唔怕噪到其他食客。服務態度還可以接受,只係女經理態度一般,可能當日太多人吹 order,所以可以量解。食飯方便叫了燒豬 (幾好)、馬介休球 (好味)、燒沙甸魚 (好腥!! 但好肥美)、鴨飯 (好! 好多鴨肉及少許萄腸,好香)、白酒煮蛤 (好新鮮)、燒牛肋骨 (最差唔味,無肉得骨、太乾及無乜味) 及其他三款無甚特別菜式。最後想提的是,女經理為表歉意,送左2個木槺布甸及2個棷 tart 俾我地,但問題是,我地有14人。反應2次後,待應說再送多兩客木槺布甸,可惜到賣單時 (已經過了15分鐘)還未到,我們亦放棄 (趕著開工)。 大家睇單夾錢時,才發現甜品不是免費的! 可能小弟見識少,但他們居然收了10%服務費,連我們等唔切的2個木槺布甸都計埋!
就算連早幾日訂了的燒豬都係要等,難道見我地到先燒?!?!

2009-12-18
$270 (Lunch)
Celebration
Birthday