2015-04-25 489 views
其實開頭都唔係好覺呢間餐廳, 可能佢d玻璃係茶色, 門口又企滿等車的人, 所以其實好易走漏眼, 不過見佢幾乾淨, 環境比茶餐廳又高級少少, 但又唔收加一的西餐廳, 最緊要係有位坐, 於是入去試試~入到去, 其中一個示意我地坐2人枱, 原本都冇所謂, 但後來叫餐時, 另一個高級少少的侍應, 自動問我地駛唔駛坐另一張4人枱? 可能見我地叫咁多嘢食, 驚張2人枱唔夠放, 而且佢人流唔太多, 可以比我地2人坐人枱, 真夠細心~  煙三文魚凱撒沙律賣相都唔錯, d菜又夠新鮮, 不過d三文魚唔夠凍, 我鍾意食d凍d, 感覺上似啱啱响雪櫃拎出嚟, 唔似攤响度一段時間嘛~ 我好少食凱撒沙律, 但好似唔係好同我上次响意粉屋食果d咁樣, 人地d菜款式好似多d~  黑松露鮮蝦西蘭花忌廉汁意粉   黑松露對我嚟講, 都係菇, 而且仲係碎的話, 更加可以不理~  但d蝦又確實幾新鮮, 而且都好多只, 反而西蘭花就少d, 而且都係d花碎, 如果多d會正d~  個意粉軟硬適中, 而且夠哂汁, 但如果個汁可以再濃味少少, 淨係掛住吹水, 唔記得落芝士粉, 我相信落咗會好味d~  馬德里香脆雞翼  我未去過馬德

馬德里香脆雞翼
馬德里香脆雞翼
 我未去過馬德里, 唔知佢地D雞翼係咪咁? 我只覺得係精品雞翼, 同埋味道偏淡, 適合女土食用~ 不過就炸得好香脆, 又唔會過火~
 伴碟果D什菜幾新鮮, 又有D黑醋, 好開胃

熱檸茶
有色無味
熱檸茶+泡沬咖啡
 泡沬咖啡
雖然唔係我飲, 但我坐對面, 都唔覺有咖啡香味

唔知係咪我地研究杯咖啡, 吸引咗之前高級少少果位侍應, 佢主動問我地有咩意見, 又講返佢地部咖啡機同茶機仲調較緊, 所以味道上未夠完美, 遲d會好d~ 好, 我就憑你呢句, 比多次機會佢, 睇下佢遲d係咪有所改善?

其實呢度d裝飾都唔錯, 簡簡單單, 又有d畫去裝飾下, 感覺幾舒服, 最鍾意都係果D吊扇, 摩登得嚟又有少少懷舊feel~
2015-03-07
$58 (Tea)