2019-05-28 989 views
開咗相差不多兩個月, 第一次幫襯,食7點9時段,但見open rice 評語其實都相當中肯!例如:一入去啲嘢食就會好快清;提早15分鐘到,外面已經打晒蛇餅...有些餐廳也改進了,例如不限取一隻碟,門外排隊應比以前暢順。價錢都係平日夜晚$128,如果照原價$148,應該冇人來...首先,香港地,小餐廳可以提早入去坐低係常識吧,有訂位的,19:40已可入座,冇定位的要企埋一邊。門口企滿人應該比定錢先,然後派飛,等入面安排好再叫Number入。原來佢係分開兩條隊一條係有訂座,一條what in,只見一條長龍,我冇訂枱唔知頭唔知路照排。。。walk in係等訂坐坐晒入去先可以入,幾驚排到我嗰陣時冇得入。已經餓到7點9,仲要搵過另外一間餐廳咩。其次就係個地點略嫌偏遠,我個朋友去到淘大,竟然俾人老點方向,九龍灣鮮有人知道得寶商場點行!我出去接佢,朋友來到20:37,座抵就話啲食物唔夠熱(bingo, 之前評論有人咁講)。中埸19:30-45,唔係會將食物盤入面嘅水加熱?第三,出去接人朋友再返嚟,唔知係我有快步行,定係啲食物有問題,個胃有啲唔舒服。Anyway, 食物唔夠熱,冬天好快凍,夏天好容易有

有些餐廳也改進了,例如不限取一隻碟,門外排隊應比以前暢順。

。Anyway, 食物唔夠熱,冬天好快凍,夏天好容易有細菌(不是抺黑,試想食物有refill至少一轉,有什麼理由吾夠一小時內,都keep唔到食物熱?)

第四,因為walk-in 冇訂枱,2個人食同人搭圓枱。明白點解網評話啲枱擺得太密,每次坐枱中間的人出入要起身讓位,食buffet會經常離開座位是常識吧,用左茶餐廳嘅擺枱密度,而沒有預留空間俾人行。。。食物主吧是放靠牆,一拎食物D人蜂擁而至好墟冚。Refill食物的姐姐要叫大家借過。另外一邊沙律吧旁邊沒有放碟,要攞碟又要去墟冚嘅主bar那邊借過。

第五,我哋食到9點3,Pizza等都有剩,點知好好味的特色茶冇晒,想卙多杯冇曬。最後嗰轉食物果然會食晒,網上評論果然非虛。

食物都算有啲特色,甜嘅炸嘅辣嘅都有,番茄湯第一轉冇晒,refill 耐攞咗啲。咁嘅質素以街坊價來講算係OK,比緊$128,都有好多嘢食,算係咁。

但係世界有得比較,試想如果觀塘將軍澳開多一間素食buffet,真係唔會去。

有部份人食吾夠1小時就走,其實佢可以晚市設90分鐘外設60分鐘,用埋電腦來Mark位,招呼多啲時段放少啲枱,食客坐得會輕鬆啲。

佢最先天不足就係放嘢食嘅地方同廚房門口,中間隔咗一排枱。。。熱飲同嘢食位置又爭好遠。。。

尚有改進空間,加油💪🏻
2019-05-27
Waiting Time
18 Minutes (Dine In)
$128 (Dinner)