2020-04-16 670 views
早排見呢度人少少,而且心血來潮想飲芝士奶蓋茶,所以行咗入去食午餐,歇一歇。呢間野本身係喺戲院隔離,主要都係做炸雞汽水呢啲睇戲小食,都冇期望佢嘅午餐會好好食。但係食落真係有好大改善空間,同埋個價錢同質素落差太大。首先,我嗌左個台式肉操糖心蛋飯。個飯係凍嘅,啲肉操都係凍嘅,而且有浸苦味,我懷疑佢冇落鹽。成個飯得隻糖心蛋正常少少。見佢新開,啲員工嘅態度都幾好,都可以俾多次機會佢嘅,食物質素一般都接受啦。不過$58真係有啲太貴啦,收$30好啦呢個飯😂之後臨走之前,我嗌左個奶蓋四季春。可能台式飲品比較易整,呢杯嘢飲嘅質素同一般台式飲品冇咩分別。個奶蓋幾香幾滑,啲茶幾清甜。最正係可能因為呢度鋪租平, 只係$20一杯,我覺得性價比都幾高,下次會考慮下試埋佢芝士奶蓋芒果。

台式肉燥糖心蛋飯

芝士奶蓋四季春