2018-08-09 654 views
夜晚十點鐘係百老匯睇完戲,想食d野但又唔係好肚餓喎,唔想食太多飽,醒起花園街有間粥店,打算食條粉腸就算,去到先知間粥店,無咗!再行前少少,見到南龍,印象中舊果間唔係叫南龍,但門口又擺放咗好鬼死大隻嘅粿蒸糉喎!舊果間粥店又係咁款喎,係咪同一間黎架?搬咗鋪?原本只想叫炸腸,牛肉腸同炒麵,口多多,叫多咗個咸肉糉。咸肉糉我中意落豉油,覺得落沙糖係細路仔食法,咸肉糉內有咸蛋黃同肥豬肉一件,無驚喜正常嘅。炒麵唔夠熱,而且咸咗d.油份過多。炸腸內嘅油炸鬼,唔夠脆冧哂咯.....最滿意係牛腸,牛肉無偷工減料,即叫即蒸夠熱,外層粉腸夠滑,掂!下次黎會點免治牛肉粥,睇吓又有無偷工減料,依家係香港食免治牛肉粥,牛肉少得可憐呀!
原本只想叫炸腸,牛肉腸同炒麵,口多多,叫多咗個咸肉糉。
炒麵唔夠熱,而且咸咗d.油份過多。
炸腸內嘅油炸鬼,唔夠脆冧哂咯.....