第一次黎Rubia, 入到黎裝修氣氛都唔錯😗見到佢做緊Restaurant Week, 就攞menu 黎睇下。個menu 有兩個starter, 2個主菜,有甜品同野飲,見都ok, 就揀左食呢個menu🙂🙂由於唔記得影menu, 唔係好記得d名🙏🏻🙏🏻🔸Pink Sangria▪️平時見都係red or white sangria, pink sangria 咁特別,就諗住試下,味道麻麻,早知就點反傳統sangria 可能好d 🤪🔸前菜牛肉刺身▪️正常水準,可以的😀🔸八爪魚加薯蓉▪️唔錯既味道🔸主菜既牛扒真係我食過最細粒既牛扒🥲🥲一眼望落去真係要搵一搵,仲要勁鞋食,好鞋口😕😕連d薯條都唔係幾好食🔸主菜吞拿魚扒唔好食,冇咩味,口感麻麻🙃🙃食完個set menu 好似食左陣風咁,即刻再叫多兩個小食🔸鵝肝醬可以,味道唔錯,塗麵包食都幾好味🔸牛骨髓▪️全晚最好食應該算係佢?以下兩個係set 既甜品,可能因為主菜真心唔好食,食到呢度都冇咩心機😂😂但我地都有食晒既😂😂甜品味道唔錯😌整體黎講,個restaurant week menu 真係唔掂,主菜太難食🤔散叫小食好d!會回頭機會極低,畢竟中環太多選擇,點
第一次黎Rubia, 入到黎裝修氣氛都唔錯😗

🔸Pink Sangria

🔸前菜牛肉刺身
▪️正常水準,可以的😀

🔸八爪魚加薯蓉
▪️唔錯既味道

🔸主菜既牛扒
真係我食過最細粒既牛扒🥲🥲

🔸主菜吞拿魚扒
唔好食,冇咩味,口感麻麻🙃🙃

食完個set menu 好似食左陣風咁,即刻再叫多兩個小食
🔸鵝肝醬
可以,味道唔錯,塗麵包食都幾好味

🔸牛骨髓
▪️全晚最好食應該算係佢?

但我地都有食晒既😂😂甜品味道唔錯😌

會回頭機會極低,畢竟中環太多選擇,點都輪佢唔到😂😂😂
2021-09-20
Type of Meal