2016-04-21 368 views
今日朋友帶我黎呢間位於港島區的安安燒, 話有得自己動手重慶燒, 啱晒貪玩ge我地! 由地鐵站行過去10分鐘到, 都幾方便, 未行到去已經聞到陣陣重慶燒味道, 已經食慾大振!呢間安安燒有得揀室外自己燒或者係室內師傅燒, 我地今日揀咗室外自己燒, 開爐費$18, 夠4個人玩, 圍返一人都係幾蚊, 認真抵玩!自燒食物種類無師傅燒咁多, 職員話係因為有D食物比較難燒, 所以要另外叫, 話雖如此, 我地都叫咗好多野食. (見圖)值得欣賞係佢D食物比較新鮮, 所以燒完都好多肉汁, 尤其係安格斯牛, 燒完仲好多汁好惹味! 豚肉串肉質都好彈口, 最正係鴨舌, 燒到個面脆卜卜, 加埋佢D燒汁同埋重慶粉, 好地道的燒烤! 當然玻蘿都係唔少得的美食, 多汁又夠甜, 隨便燒燒就食得了.呢間安安燒有得玩又有得食, 可以推介比大家啊!

自己黎重慶燒
燒鴨舌
呢間安安燒有得玩又有得食, 可以推介比大家啊!
2016-03-31
$180 (Dinner)
自己黎重慶燒
燒鴨舌