lunch時間嚟到人多到爆嘅觀塘,醒目仔如我緊係一早用open rice book定位~仲有八五折!抵!位置唔難搵,係牛頭角同觀塘站之間,工廠大廈入口對正大馬路巴士站,絕對唔會蕩失路。去到餐廳13:15,餐廳居然無滿座,不過book位有折都係book位好😂😂。lunch set都有十幾款選擇,包湯、餐包、飲品,相當豐富。但素食選擇係零⋯不過多年素食經驗~走餸係我強項!最後叫咗兩個餐~溫泉蛋卡邦尼意粉(走肉版)個汁有少少漏,麵質唔好好彈牙或者有蛋香,又唔係稔哂唔好食,調味剛好,屬於中規中矩。素友留意佢係有蛋同有五辛嘅。大啡菇漢堡配薯條(走肉版)薯條粗而且脆口,咸味適中,可惜份量偏少。第一次切漢堡包可以一刀切唔散開唔漏汁,某程度上都係一種出色😂😂。材料係新鮮嘅,咬落唔特別驚喜,都係中規中矩。食物質素普通,如果想追尋美食可以免喇,但性價比係高嘅,最後折完兩個人食咗$171,以西式套餐嚟講算好抵食,仲要坐得舒服坐得耐。推介俾想食餐豐富又要求唔高嘅人

溫泉蛋卡邦尼意粉(走肉版)

溫泉蛋卡邦尼意粉

大啡菇漢堡配薯條(走肉版)

大啡菇漢堡配薯條

2018-05-03
$85 (Lunch)