2015-05-28
又搞gathering慶祝 May babies, 由佢地年頭開到宜家第四次黎,每次都見到有進步,每次都有新野,同埋越黎越多人。凡喺棋吧慶祝生日都會送Rainbow shot(每人一杯), 個Rainbow shot 睇第四次都仲係想問"點解嘅?" 朋友好surprise,效果好好,但唔好有高期望會好味,小tips: 藍色酒精最高,綠色黃色橙色比較好飲, 似screwdriver味(vodka 橙), 紅色最靚但易都最難飲,似藥水味,如果喜歡甜可以請bartender換甜酒沖。意粉賣相依舊無咩特別,但越黎越好味,應該加咗蒜蓉,視覺上碟細份但量唔少。今次試咗大蝦意粉,d蝦真係好大隻,無霉味仲好新鮮,啖啖肉,佩蕃茄醬好match。開咗支白酒,一d都唔dry,清新帶點果香,好易入口,啱晒我里d只識飲甜酒嘅人。另外 d staff當日試食新甜品,我地問可唔可以要一份,就整咗俾我地食。我覺得個waffle朱古力味夠濃,vanilla雪糕牛奶味又夠濃,加埋好好味,但留意雪糕好快溶。棋吧係主打有得玩有酒飲嘅boardgame cafe,所以keep住有新game,menu都加咗遊戲簡介,唔識可以問d
凡喺棋吧慶祝生日都會送Rainbow shot(每人一杯), 個Rainbow shot 睇第四次都仲係想問"點解嘅?" 朋友好surprise,效果好好,但唔好有高期望會好味,小tips: 藍色酒精最高,綠色黃色橙色比較好飲, 似screwdriver味(vodka 橙), 紅色最靚但易都最難飲,似藥水味,如果喜歡甜可以請 bartender換甜酒沖。
棋吧係主打有得玩有酒飲嘅boardgame cafe,所以keep住有新game,menu都加咗遊戲簡介,唔識可以問d staff,佢地好樂意教同推介,無限時,但留意有最低消費(叫餐比較抵)。覺得里兩樣"service"真係好好,去開第二d boardgame cafe 都知好少任坐仲逐個鐘計錢,有d就限教2個game。另外今次醒咗,一坐低就落咗order,玩得黎就差唔多有得食。