2018-09-04 2156 views
自從沙田淪陷,新城市廣場即使喺平日夜晚都好難搵食,周圍都好多人。今次我係先網上拎飛,拎完後一個鐘去到就岩岩好排到我地。大板燒就食得多(問過店員其實御好燒即係大板燒),可以自己落手炮製嘅就未試過。我地兩個人叫左一個廣島燒、一個雜錦肉御好燒。由於廣島燒太多材料,有麵又有蛋,所以店員都好好咁過黎幫我地料理,製成品都幾靚架,最緊要係好食又大份。廣島燒特色係多菜、多蛋,好適合想健康啲嘅朋友。我自己就比較鍾意食肉,所以叫左個雜綿肉御好燒。由於呢個造法比較簡單,只要將全部材料倒落爐面燒就可以,所以我地當然要試試親手整啦!雖然無店員整得咁靚,但都唔錯啊!最緊要係有齊牛、豬、雞肉,岩哂我呢啲食肉獸。可以自己落調味,加上燒汁同紫菜粉,味道真係好夾!整體黎講,呢個價錢,有得玩又有得食,我覺得係抵食嘅😋題外話,現場見到好幾枱客對親手炮製一啲興趣都無。雖然店員其實可以幫你料理,不過我覺得有啲浪費,就好似去韓燒但坐喺度等人燒比你食咁樣。其實香港都有其他日本餐廳會有師傅喺你面前燒大板燒比你食,咁自己就唔洗落手落腳整,唔知你地知唔知?如果無興趣自己燒嘅朋友仔,都可以考慮下呢啲alternatives

2018-09-03
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 雜綿肉類御好燒