2025-01-22 72 views
今次已經係二訪呢間好有復古味既cafe餐廳,就去試下。不過最好預約,walk in都有位但就冇得坐舒服既位例如落地玻璃位,卡位。第一次:我同朋友分別叫左黑松露雜菌意粉,炸洋蔥圈,烤大蝦海鮮椰香喇沙飯,同叫左cappuchino炸洋蔥圈同cappuchino 都係正常野,所以唔特別講。首先黑松露雜菌意粉($118)我同朋友一致認為係必點。黑松露醬超掛汁,而且係每條意粉都食到超濃超香既黑松露味,係包住啲黑松露醬同黑松露油香,係食過最濃既黑松露意粉。烤大蝦海鮮椰香喇沙飯($148),海鮮好足料,有大蝦一隻,青口魷魚等,椰香味明顯,反而喇沙味係有,但個人覺得不足,可以再濃。第二次:除左叫黑松露雜菌意粉外,叫左半份炸物拼盤($108),有薯條,洋蔥圈,魷魚圈,越南蝦卷,天婦羅蝦,墨魚餅,蝦餅,份量十分多,半份兩個人係好夠食。我同朋友都覺得除左蝦餅同天婦羅蝦係幾好食之外,其他都係一般般,都係純粹過下口癮傾下計食下小食。總結,環境好舒服,好有feel,食物質素係幾好。然後就試叫左個水牛芝士薄餅,呢款係薄款既薄餅,有別於平時食個種厚身批,我朋友就麻麻,我就覺得還好,係個脆邊幾脆下,食到里面軟熟連埋芝士

第一次:

炸洋蔥圈同cappuchino 都係正常野,所以唔特別講。

第二次:
總結,環境好舒服,好有feel,食物質素係幾好。

然後就試叫左個水牛芝士薄餅,呢款係薄款既薄餅,有別於平時食個種厚身批,我朋友就麻麻,我就覺得還好,係個脆邊幾脆下,食到里面軟熟連埋芝士一齊好soft。不過我同朋友始終終於厚身批。

飲品叫左玄米奶蓋士多啤梨奶昔,玄米奶藍蓋好香,混合埋士多啤梨香味,幾特別,但士多啤梨唔夠濃,勝在酸酸唔會過甜。

甜品叫左tiramisu巴斯克芝士蛋糕作結尾,呢個係必點。 無論質感定味道好多有層次感。tiramisu既軟cream,食到中間會有硬脆脆,再之後到微硬巴斯克蛋糕。味道先有苦,再有甜同巴斯克蛋糕既微鹹㗎,成個感覺好balance,唔會話甜味重過苦味或者鹹味,食到最後啲苦味帶出巴斯克蛋糕少少芝士味又唔會過重,必推。