(Non-member)
2009-06-22 60 views
嘩~睇返呢道d食評原來呢種手法已經唔係第一次.今晚同朋友一行11人釣完墨魚諗住食少少野先出返市區. 碼頭行出黎有兩間茶餐廳, 但其中一間冇位, 咁諗住好唔好食都是旦啦, 有位坐下休息下食少少野就算. 結果入左呢間黑店.入到去冇 set 要散叫都唔緊要, 去得呢d遊客區都預左會貴. Anyway, 我地每人叫左杯野飲同一個麵. 好唔好食都其次, 埋單時我地各自 AA 點餐牌價錢拎自己份錢出黎. 埋到櫃位個呀姐 "$xxx 啦". 足足比我地夾出黎既錢多 $4x. 咁我地以為係朋友當中有人未比錢啦, 逐個問完之後發現岩數喎, 咁我地問個呀姐佢個數點黎. 佢即刻問係咪有人食沙爹牛肉, 因為要加錢.問題黎啦.因為佢有 set, 我地個個指住個餐牌叫. 有幾個人真係叫左 "腸牛麵", "腿牛麵" 咁. 佢餐牌都係就咁寫 "腸牛麵", "腿牛麵". 但落單時個職員問 "要滑牛定沙爹牛肉?" 但冇講要加錢, 咁大家唔知既情況下就照佢提示既去揀.到埋單個呀姐話沙爹牛肉要加幾蚊, 叫我地睇餐牌第二頁 (唔係麵食果頁), 話你睇沙爹牛肉係貴d.咁我地梗係同佢理論. 佢就話落單果個人新黎唔知 (但根本冇人會
嘩~睇返呢道d食評原來呢種手法已經唔係第一次.

問題黎啦.

咁我地梗係同佢理論. 佢就話落單果個人新黎唔知 (但根本冇人會信係囉...佢做野同落單熟都不得了, 制服更加唔會係新). 到最後佢話 "唉...咁算啦, 唔當你加錢".
我地都諗住唔同佢嘈, 但之後個結果仲令人出人意表. 再計過都係比我地個數多十幾蚊. 叫佢再計佢又話一定岩. 咁我地叫佢逐樣逐樣加比我地睇, 加左出黎結果係同我地夾出黎既錢係 "一模一樣"....唉.....

賣貴d咪賣貴d囉, 做咩要用呢d手法呃人錢.
2009-06-20
$45 (Last Night Supper)