2022-09-06
一年四季都愛打邊爐嘅我,今日天氣雖然好熱,但我都係去咗打邊爐,最開心身邊嘅朋友都同我一樣!先點湯底,我地叫左個「花雕醉美人鍋」,入面有一煲雞,估唔到啲雞係勁嫩滑,而且啖啖肉!我地食完雞肉,再慢慢飲埋個湯,連個雞湯都好鮮甜味,成煲飲哂!之後再加湯打邊爐!我地叫左個手切肥牛,賣相都幾靚,食落牛味都幾濃,而且都幾腍身,唔錯嘅!仲有叫我最愛嘅脆鯇骨腩,份量都幾多,咬落勁爽口,好好味呀!而且啲魚肉都幾新鮮。家鄉米酒黃沙潤,啲酒味浸得好入味,豬膶嘅口感一流,我食哂成碟! 另外丸類都幾出色,鵝肝墨魚丸真係有鵝肝!芝士牛丸爆哂芝士,唔錯!最後仲送左2個甜品比我地,有糖不甩同埋啫喱。個糖不甩勁靚,係金魚外型!侍應幫我地落落個鍋到煮一陣,再剪開加上花生碎椰絲,好好味呀!係勁有心嘅甜品,