2017-10-29 60 views
與同事放工想到附近食飯 唔想食啲大路野 就搵到係工廈既呢間小店。環境暗暗地 不過傾計氣氛一流,而且座位不多 唔會過份嘈吵。有幾款set dinner, 樣樣都好吸引好想試,決定一人叫一個唔同既晚餐大家share。慢煮西班牙伊比利豬鞍+北印度乾果飯+蘋果薄荷慕斯睇個名都知店主落左唔小心思。份量極大,根本上男仔都會食剩,豬鞍煎得好淋,脂肪比例非常好,唔會過肥過瘦,食落口感一流。乾果飯係繪飯,加左不過nuts,令口感豐富,而且材流健康,多食都唔怕慢煮20oz 美國安格斯肉眼+自製意大利羅勒汁+法式焗忌廉薯同樣肥瘦比例很好,煎得好香唔會過硬。焗薯加左忌廉好creamy,令到本身無咩味既薯仔好食左好多。慢煮迷迭香烤法國春雞+香脆薯角+烤茄子係成隻燒春雞上,上枱個刻我地叫左聲!燒到金黃食,好香口而家肉質軟滑,雖然有成大隻,但由於太美味,不知不覺食哂成隻!薯角炸得香脆,因為茄子係比較吸油既食材,令稍稍過油。桃果茶-好香甜,唔會過甜好清新。呢間係會令人想再食埋未試既set,一定有下次呀!!
慢煮西班牙伊比利豬鞍+北印度乾果飯+蘋果薄荷慕斯
慢煮迷迭香烤法國春雞+香脆薯角+烤茄子
桃果茶-好香甜,唔會過甜好清新。
呢間係會令人想再食埋未試既set,一定有下次呀!!