2018-04-11 220 views
話說我放工,約咗朋友去聚舊。順便抒發悶氣!呢間餐廳有地鐵行過去都唔需要10分鐘就行到;地點方便又易搵。餐廳上邊有一啲類似木造製品嘅裝飾物,加上柔和嘅燈光:令人放鬆。餐廳入邊有呢間餐廳嘅logo,用音樂嘅降號logo...最緊要呢間餐廳夜晚係有音樂聽。又有得食嘢又有得聽歌,簡直可以令人有放鬆嘅一晚。龍蝦湯龍蝦湯偏橙色,聞落去有好香嘅龍蝦香味。飲落去好滑又有好濃郁龍蝦味。香草蒜茸油焗田螺: 最底部分由薯蓉墊底,之後放上蘑菇:最後放上蒜茸,食落去有好香蒜香味。薯蓉好滑身而且好有牛油味,田螺好軟。上果陣好熱,最好用叉匙夾佢,唔好掂隻碟。一碟有五件。澳洲藍青口燒南瓜車厘茄捲通粉烤黑松露海驢魚柳:我第一啖食落去有好重芝士味,然後再試個汁:我幾乎好肯定用Mozzrella Cheese煮。由於呢款芝士係淡芝士,食落去唔會搶其他食物本身味道。而溫和嘅芝士味配合車厘茄本身清甜味。通粉比平時見嘅通粉厚身,質感比較彈牙,外表比平時見嘅通粉特別,打橫嘅紋理,一份魚柳有兩件。魚柳都好滑,魚嘅油脂唔算太多,食落去唔漏。焗蘋果卷伴冧酒提子雪糕食嘅時候熱辣辣,個蘋果卷外層焗到金黃色。酥皮脆卜卜,有淡淡的蘋果香味。份量

龍蝦湯
龍蝦湯

澳洲藍青口燒南瓜車厘茄捲通粉烤黑松露海驢魚柳:

焗蘋果卷伴冧酒提子雪糕
食嘅時候熱辣辣,個蘋果卷外層焗到金黃色。酥皮脆卜卜,有淡淡的蘋果香味。份量都唔少,差唔多有一個豬肉卷嘅大細。冧酒雪糕內有提子,食落去有好強嘅酒味。
2018-03-22
Type of Meal