2024-09-06 214 views
過來大埔找朋友,帶我去咗一間英式酒吧小酌一番,佢話係佢喺大埔常光顧嘅酒吧餐廳一入到去氣氛唔錯,同有好香嘢食味,不過今次就無喺度食嘢喺選擇困難唔知飲乜嘅情況下,嗰度職員問我想飲邊類口味嘅cocktail, 我就同佢講想飲啲唔係度度有,但又易入口嘅cocktail佢就即刻推薦咗我一款,仲解釋咗杯cocktail 嘅成份同口感,我對酒唔算太熟,唔算聽得好明白,但覺得佢地都幾nice同專業之後即場見住佢沖cocktail,出到黎個賣相幾吸引都令我有種小驚喜,打破咗我以為英式只賣啤酒同classic cocktail 嘅想法而飲落就有種菊花同荔枝味,質感有厚身,但口味又幾清爽幾好飲,同我眼見以為嘅味道都幾唔同,似飲緊分子料理 >V<原來佢地 gin 係菊花底,仲要係自家整,都算幾有誠意同朋友同bartender 傾吓計就過咗個偷快嘅夜晚,有機會一定再嚟
一入到去氣氛唔錯,同有好香嘢食味,不過今次就無喺度食嘢
原來佢地 gin 係菊花底,仲要係自家整,都算幾有誠意
Wonderland
2024-08-31
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$300 (Last Night Supper)
Wonderland
  • Pilsner beer