2022-07-14 47 views
近日不停見到有人係上環呢間鮨店打卡,一打開呢間鮨店既geo tag就見到天花板吊滿湖水藍色水晶,金光閃閃風鈴既走廊打卡位。未試過食Omakase有如此奢華既裝修,我都忍唔住影左幾張打卡,大家去洗手間記得帶電話去影😝食物方面從先付已經看得出師傅的心思由食物都擺設方面都做得出色支豆豆腐配上無花果/練梅醬冲繩水雲配上帶子/土佐醋燒合鴨胸配上芥棘子/蒜蓉醬油調味合到好處茶椀蒸蛋香濃幼滑,啖啖海鮮口味 (內有大蜆、櫻花蝦)汁物 有馬山椒汁地鷄夠曬Juicy細嫩壽司方面其中最吸引到我係牡丹蝦 連蝦頭膏既味道都濃郁有層次帆立貝加入竹炭塩更加突顯到帆立貝嘅鮮味,鮮甜爽口lunch course menu HK$880• 先付 枝豆豆腐、冲繩水雲、燒合鴨胸•🥚茶椀蒸蛋•刺身二款 北海道白象拔蚌鮫鰈魚卷酸•刺身三款🐟深海黪魚鯖魚姜梭子魚•🐓地鷄•🍣7貫壽司:伊佐木 紫菜醬帆立貝🦐牡丹蝦中鮪toro赤鯥三文魚子海膽•🥄味噌汁麵豉湯•🍠紫薯雪糕

食物方面從先付已經看得出師傅的心思
由食物都擺設方面都做得出色
支豆豆腐配上無花果/練梅醬
冲繩水雲配上帶子/土佐醋
燒合鴨胸配上芥棘子/蒜蓉醬油
調味合到好處

茶椀蒸蛋香濃幼滑,啖啖海鮮口味 (內有大蜆、櫻花蝦)
汁物 有馬山椒汁地鷄夠曬Juicy細嫩

壽司方面
其中最吸引到我係牡丹蝦 連蝦頭膏既味道都濃郁有層次
帆立貝加入竹炭塩更加突顯到帆立貝嘅鮮味,鮮甜爽口

lunch course menu HK$880
• 先付 枝豆豆腐、冲繩水雲、
燒合鴨胸
•🥚茶椀蒸蛋