有心機嘅健康法國晚餐復活節要慶祝下😂, 同男朋友揸車入咗大坑食餐好嘅。周圍嘅餐廳主要好似飲野為主,我哋就去咗呢間warren食。鋪頭細細地 燈光都暗暗地 感覺上幾舒服嗌咗龍蝦海膽餐同set dinner 。龍蝦海膽餐有四樣嘢食1) 龍蝦沙律 2) 龍蝦海膽湯 3) 龍蝦天婦羅海膽意粉 4) 朱古力蛋糕Set dinner嗌左1) 羽衣甘藍藜麥沙律 2) 蟹肉南瓜湯 3) 鴨胸配香橙汁燒汁原來有餐包送嘅,麵包有兩款,上果時仲熱辣辣,我偏向鍾意食健康有種子嗰個麵包,同埋配黑松露牛油。侍應話麵包同埋牛油都係自家製,平時唔食牛油嘅我都覺得呢個牛油好香好特別搽落麵包係好食嘅!龍蝦沙律龍蝦沙律有五舊龍蝦配咗芒果同埋牛油果,成件事好fresh,龍蝦新鮮,兩邊黑色嘅係黑醋醬,配住芒果一齊食,龍蝦鮮味仲出!羽衣甘藍沙律呢個羽衣甘藍藜麥沙律都好味 同健康, 雖然藜麥味淡,不過連埋頂頭牛油果醬食,都幾好。 龍蝦海膽湯好濃郁,好舊料,湯入面有一嚿好大嘅海膽!唔係普通龍蝦湯,啱曬另一半重口味嘅要求。蟹肉南瓜湯都係好足料,唔求其,碗內有差唔多一匙羹嘅蟹肉,湯好滑 又香,goodgood.主菜黎鴨胸配香橙汁燒汁侍應
有心機嘅健康法國晚餐

復活節要慶祝下😂, 同男朋友揸車入咗大坑食餐好嘅。

周圍嘅餐廳主要好似飲野為主,我哋就去咗呢間warren食。

鋪頭細細地 燈光都暗暗地 感覺上幾舒服

嗌咗龍蝦海膽餐同set dinner 。

龍蝦海膽餐有四樣嘢食

Set dinner嗌左

自家製麵包

主菜黎

鴨胸配香橙汁燒汁

侍應話鴨胸好食所以冇揀牛肉 西冷,果然鴨胸唔錯。 鴨冇腥味,煎得啱啱好,一啲都唔靱肉質嫩口,啖啖肉,似牛肉😳。Side dish,千層薯仔同埋秋葵,碳水蛋白質纖維都有晒😎

龍蝦天婦羅海膽意粉

大舊龍蝦肉做咗 tempura, 香口得嚟彈牙,留有鮮味, 一啲都唔油益。 另外意粉黏住海膽,似食海膽撈麵😍,正!

朱古力蛋糕

最後呢個勁濃朱古力既蛋糕仔結尾。

食餐晚飯都睇得出廚師煮得好有心機,嘢食配合得好好,濃味溝淡味,增加嘢食鮮味,另外健康元素都好充足,藜麥、牛油果、蕃茄仔、秋葵、黑醋… 一啲都唔求其。

讚!

復活節食得健康快樂
2019-04-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$575 (Dinner)