2015-03-10
佐敦呢區有好多老字號既食店,平時肥柑子都會去試不同既老店,希望搵到一間可以長期幫襯既,今次幫襯呢間馬華餐廳。果日入到去比較肚餓,就叫左份茶餐,西多配司華力腸,餐到時發覺幾有驚喜。雖然賣相唔好,但睇到佢地炸塊西多係剛剛炸到淺金黃色就收手,有心機留意塊西多炸到剛好就上碟,咬入口皮脆內嫩,大大塊好填肚。而條腸先係一絕呀,好有心機去切開,再放入油鍋去炸,炸到脆脆地上碟,平時係出面食炸司華力腸,切幾刀既情況幾常見,但切十幾廿刀先囉去炸,將條腸炸到變海蔘咁,就真係絕無僅有。亦因為切得好,炸一陣上碟時,表面係脆既而入面就好熱,層皮唔燶之餘,仲脆脆地,一啖咬落去,咬到熱辣辣既肉到,感覺真係有少少似食海蔘。平平凡凡食一個茶餐,最後味道同功夫上都畀到驚喜我,真係值得再黎試過。
西多配司華力腸
Other Info. :
地方較暗,而手機訊號亦會比較弱。