2024-03-15
.有間茶記响附近(土瓜灣)土瓜灣站附近原來多左好多新餐廳💁🏻♀️今日好想真心推介一間茶記!!茶記都可以好高質!!呢一間茶記嘅碗碗碟碟都好有心機咁訂造返黎,印住茶記名睇得出一定好有心機經營🙆🏻♀️..門口好光猛,晚市套餐由$68起~價格算好平,所以我地就入左去啦~..鮮菠蘿柚子咕嚕肉 108真係有大概原個菠蘿嘅10分1🍍!!菠蘿係非常甜,另外咕嚕肉好新鮮,外皮好香脆,肉質嫩滑,小肥膏,呢個鮮菠蘿柚子咕嚕肉我同朋友都比💯分!!..川式麻婆豆腐 78幾欣賞佢地嘅川式麻婆豆腐,真係有川式風味,真係有點辣度,夠曬惹味,豆腐非常滑,醬汁加肉粒撈飯一流!! 平時晚餐唔食飯嘅我都食左一碗飯🙈..金銀蛋肉碎浸菜芯 78碟頭好大碟,皮蛋好多件,肉粒又唔少,菜芯浸得好淋好入味,菜芯比較嫩,無渣👍🏻..海南雞配荷葉飯 78海南雞肉質非常嫩滑,雞唔會好柴,我中意唔太瘦嘅💁🏻♀️配荷葉飯又未見過,幾有特色,配3款醬汁,有薑蓉、甜醬油、比較惹味嘅辣汁..脆脆華田 跟餐+10、紅豆奶茶 跟餐+15脆脆華田好大杯,仲有埋cream,面層更灑了大量華田粉,大量華田粉造到脆脆嘅口感,真係好出色,華田嘅濃度好濃郁,飲得出絕對
有間茶記响附近(土瓜灣)
土瓜灣站附近原來多左好多新餐廳💁🏻♀️
今日好想真心推介一間茶記!!
茶記都可以好高質!!
呢一間茶記嘅碗碗碟碟都好有心機咁訂造返黎,印住茶記名
睇得出一定好有心機經營🙆🏻♀️
門口好光猛,晚市套餐由$68起~
價格算好平,所以我地就入左去啦~
鮮菠蘿柚子咕嚕肉 108
真係有大概原個菠蘿嘅10分1🍍!!
川式麻婆豆腐 78
金銀蛋肉碎浸菜芯 78
海南雞配荷葉飯 78
脆脆華田 跟餐+10、紅豆奶茶 跟餐+15
脆脆華田好大杯,仲有埋cream,面層更灑了大量華田粉,大量華田粉造到脆脆嘅口感,真係好出色,華田嘅濃度好濃郁,飲得出絕對唔吝嗇地加入華田粉沖成😍
紅豆奶茶,茶味香濃,沉低有好多紅荳🫘,加埋黑白淡奶,做成好出色嘅紅豆奶茶🥤
一直都想搵一間性價比高嘅茶記推薦,因為日常返工最常食嘅都係茶記,但大部分都係以快餐為主,講求速度,但可能就忽略左味道,每一間品質可能都只係一般,絕對唔會唔好食,但就少左一份經營餐廳本來嘅初心。
好有驚喜嘅茶記 - 有間茶記响附近 好值得專程去試下😋
脆脆華田