中秋節翌日當然要比賴先生同屈小姐團圓啦!今次既團圓飯由屈小姐出腦,賴先生出力! 搵左呢間Candies Foodies去食間餐廳其實座位有d太近,手撞手咁濟,不過都要體諒下佢既,放滿枱應該先坐到30人左右,但佢未計樓面,廚師都已經有6個人! Open Kitchen,望清晒佢地有幾人!而且服務都好周到既,經常留意住客人杯水有冇飲晒,即時fill咁濟! 不過其實可以轉隻大少少既杯,咁就唔駛斟咁多次今餐團圓飯我地叫左2樣野+1個餐湯,如下:1)餐湯 - 雜菜湯 @ 單點$28/跟餐+$10 (3星)- 個湯好清甜,冇乜油,而且好多蔬菜粒粒,好足料!- 但要加錢去叫既話,好似細碗左少少,性價比不足!2) 原板海膽意大利飯 @ 期間限定$98/原價$198 (3星)- 一上枱,好香木魚味- 個risotto煮得過左火,食唔到一粒粒既口感,而且有d酸,唔知係邊度黎既…- 個海膽唔腥,就咁食都好食,個飯夾埋啲海膽一齊食就好食好多- d飯少左d,如果正價去食既話,我覺得唔值,唔止性價比,連個飯既味道都係(不過老闆話下星期開始個rissoto會轉新煮法,轉龍蝦湯去整,應該會好味好多)3) 菠菜忌廉醬牛
中秋節翌日當然要比賴先生同屈小姐團圓啦!

間餐廳其實座位有d太近,手撞手咁濟,不過都要體諒下佢既,放滿枱應該先坐到30人左右,但佢未計樓面廚師都已經有6個人! Open Kitchen,望清晒佢地有幾人
!

! 不過其實可以轉隻大少少既杯,咁就唔駛斟咁多次

今餐團圓飯我地叫左2樣野+1個餐湯,如下:

- 個湯好清甜,冇乜油,而且好多蔬菜粒粒,好足料!

- 但要加錢去叫既話,好似細碗左少少,性價比不足!

- 一上枱,好香木魚味

3) 菠菜忌廉醬牛油果風乾蕃茄荷蘭薄餅 @ $98 (5星

- 個薄餅底超正呀!
邊位超脆,好似食緊薯片咁,而個心呢,就creamy到好似食緊薄猜咁,好煙韌!

- 個芝士加埋菠菜忌廉醬同風乾蕃茄個味超match,超好味

- 一定要讚一讚個風乾蕃茄! 個蕃茄酸味超香! 釣起晒成個pizza既靈魂!

- 加埋火箭菜,牛油果,口感一流!

- 如果要比個理由我食番呢間野,一定係呢個pizza😍😍

其實…呢間野個老闆好有心經營呢間餐廳,佢逐枱講下星期個原板海膽意大利飯會轉龍蝦湯去整(希望會好食d啦
) 同埋會有新menu! 加油呀!

#幸福源自妳既笑容
雜菜湯
原板海膽risotto
菠菜忌廉醬牛油果風乾蕃茄荷蘭薄餅
2016-09-16
$115 (Dinner)
菠菜忌廉醬牛油果風乾蕃茄荷蘭薄餅