2018-03-16
之前朋友食過讚不絕口,上星期六約埋男朋友去食,竟然closed😞......走埋去一望張通告,先知原來今個星期六休息!呢條街出咗名租金貴,竟然揀星期六休息?咁有性格係咪唔憂做?🙄今次特登星期日嚟,點都要試一試係咪咁好味!😜 BB鐘意食清啲所以叫咗濟州蠔華豚, 自己食蘋然心動,另加一份燒賣同煎韭菜餃。先試燒賣,ok, 質地煙靭,有魚蓉香味,加咗甜豉油同辣油,有種獨特香味。韭菜餃煎到兩面金黃,咬落脆卜卜,送粥啱晒!兩個粥都真係唔錯。👍🏻 蘋果粥加咗玉桂粉,好香,裏面有好多蘋果粒粒,啖啖果肉好滿足,配埋nuts, 松仁、杏仁粒、同乾果肉,估唔到同個粥都幾夾,個feel好清新!😇蠔粥啲蠔係韓國大蠔,相當肥美,啲肉碎食得出係醃完再炒過先放落個粥度,一啲都唔馬虎。成個粥十分鮮甜,BB係咁話好味,見佢食得咁開心我自己都好開心呢!😊 不枉我哋再嚟一趟。不過下次嚟之前都係check清楚幾時休息為妙喇。