2015-10-13
Friends Italian Restaurant係一間傷健共融餐廳 入面大部份員工都係聽障人士 但係服務態度十分好!好欣賞佢地既努力加勒比海飛魚籽海鮮球 $68醬汁用紅蘿蔔打成 加左少少調味同飛魚籽 點埋醬一齊食非常好味配菜有火箭菜 好健康低溫慢煮吞拿魚露荀薑汁忌廉慢煮保持到吞拿魚肉既鮮嫩度 一上碟見到好靚既粉紅色搶眼既仲有特別既醬汁 口感唔會硬同過熟到我既favourite 黑松露蜜糖燒珍寶雞翼 $68/4真係冇得輸!所有食材都係好夾黑松露更加係成碟野既精萃雖然我expect jumbo係再大隻d但其實對我黎講呢個size都已經好夠講講下都好想再食多次日本活性水飼豬鞍架 $168無懈可擊既一碟美食同以前食過既豬完全唔同!真係超有肉味 肉質勁鮮嫩一咬落去好多肉汁好食到停唔到嗚呀~~ 和牛青芥辣意大利飯 $138Risotto多數唔係茄汁海鮮 就係黑松露露荀 呢次好特別 係用左青芥辣一食落去好有mustard味 有少少辣 飯仲要係意大利米 唔係一般珍珠米 而且煮到al dente半熟口感 有咬口和牛粒方面 見到煮得剛剛好 七成熟左右咬落十分腍 肉汁飛岀黎 而且好有牛味好食到停唔到 ~
入面大部份員工都係聽障人士
一上碟見到好靚既粉紅色
搶眼既仲有特別既醬汁
口感唔會硬同過熟
到我既favourite
黑松露蜜糖燒珍寶雞翼 $68/4 真係冇得輸!
所有食材都係好夾
黑松露更加係成碟野既精萃
雖然我expect jumbo係再大隻d
但其實對我黎講
呢個size都已經好夠
講講下都好想再食多次
日本活性水飼豬鞍架 $168 無懈可擊既一碟美食
同以前食過既豬完全唔同!
真係超有肉味 肉質勁鮮嫩
一咬落去好多肉汁
好食到停唔到嗚呀~~
和牛青芥辣意大利飯 $138 Risotto多數唔係茄汁海鮮 就係黑松露露荀
呢次好特別 係用左青芥辣
一食落去好有mustard味 有少少辣
飯仲要係意大利米 唔係一般珍珠米
而且煮到al dente半熟口感 有咬口 和牛粒方面 見到煮得剛剛好 七成熟左右
咬落十分腍 肉汁飛岀黎 而且好有牛味
好食到停唔到 ~~
能夠做到傷健共融
又不失服務同食物質素 抵讚!
地址:紅磡都會道6-10 號置富都會7樓742號舖