2019-08-26 85 views
今日去元朗食飯,見平時都去YOHO,今次就試下其他地方,本來想食平時食開的西餐,但今次就試間未食過的試試。我地入去叫左個二人餐蠔湯都幾特別,平時飲的都係菜湯、龍蝦湯等,真係好少飲到,而且佢仲有一隻在上面炸蠔。味道都幾濃,好飲,而個麵包係厚多士,幾少見。冬陰公湯煮花甲唔係好辣的,所以我都可以接受,酸酸辣辣咁,花甲都算大隻,但如果量多少少會更正,因為我太鍾意食蜆同花甲。黑松露+菇+意大利飯一開始拎黎的時候我仲以為係沙津菜果類添,但食落又幾香,我個人特別鍾意黑松露的味,而且配上意大利飯特別襯😆。上面係炸左的金菇,再加上其他唔同的配料,口感不俗。豬鞍扒配黑松露薯條+蘋果厚厚的豬扒,同平時食開的口感唔同,煎香咗外層,但內𥚃唔會好乾,面頭有些脆的粒粒,口感幾特別(雖然我唔知係咩)。我個人都幾鍾意食蘋果,佢好似係有焦糖加上蘋果係凍凍地,好好味。至於黑松露薯條,我覺得無想像中咁特別,黑松露的味唔夠突出。整體而言,餐廳都好有心思,每碟都有唔同的點綴,而且店員都好體貼,我下次一定會再試下其他菜式。

蠔湯

冬陰公湯煮花甲

黑松露+菇+意大利飯

豬鞍扒配黑松露薯條+蘋果

2019-08-20
$210 (Dinner)