2022-01-03 228 views
呢間意大利餐廳之前有食過其他分店,主要對佢嘅印象都係意粉做得好出色,今次轉嚟中環呢間分店感覺上比較有格調🥰Calamari Rings $178類似香烤魷魚嘅前菜,魷魚圈大大嚿份量都唔少,食落有口感同彈牙,魷魚嘅香味越食越出,配埋沙律開一開胃😆Chitarra Spaghetti with Shrimps in Saffron Cream Sauce $248作為餐廳signature嘅pasta,呢個麵完全冇令人失望,佢係類似粗麵嘅質地,可以掛到汁,而呢個pasta最出色嘅地方就係個醬汁,好濃厚嘅忌廉同芝士味,類似中式龍蝦伊麵嘅濃縮版,超級好食👍🏻👍🏻👍🏻 最後連個汁都冇放過,可以點埋麵包一齊食Grilled Rib-Eye Steak (8 OZ) $418冇諗過唔喺扒房食嘅牛扒都可以做得咁出色,本來見到上枱嘅時候牛扒唔係特別Juicy, 但又出奇地燒得好香,一切開嘅時候入邊啲牛肉仲係粉嫩,識落就知廚師喺燒嘅時候對於火候嘅控制掌握得好好,因為肉質完全唔乾,食到牛香之餘唔會咬到牙都軟☺️ Tiramisu $128個人覺得呢個tiramisu係以前食過嘅餐廳入邊排頭幾位,因為咖啡味道同

Calamari Rings $178

Tiramisu $128
個人覺得呢個tiramisu係以前食過嘅餐廳入邊排頭幾位,因為咖啡味道同cream味道好平衡,食完唔會覺得好滯,一個好嘅甜品可以為餐飯加分😆😆