2021-10-25 43 views
今晚同男朋友打算搵個有情調嘅地方拍下拖,之前朋友介紹呢間餐廳嘅室外位置幾唔錯,而且最近天氣涼涼地坐出面都應該會幾舒服,所以就嚟咗呢度啦。一出lift門口已經好暗,搵咗一陣個門口先入到去,果然夠晒情調🤣🤣 大家上到去轉右直行就會搵到入口。好難得有餐廳會有鞦韆位,我就梗係要坐下啦,餐廳嘅樓層都唔矮,所以居高臨下既景觀好正。嚟到呢啲地方必然要叫杯Cocktail 㗎啦,我叫咗杯the firmament賣相唔錯,但係鍾意飲甜Cocktail嘅我就覺得唔夠甜啦,如果多少少果汁嘅味道就好啦。前菜叫咗紀之川海膽吐司,海膽配吐司一啖可以食曬,一啖就可以食到豐富嘅口感,吐司幾鬆軟,海膽夠新鮮唔會有腥味。另一份小食叫咗韓式炸雞配辣醬及蛋黃醬,炸雞件份量唔少,食落幾香口,仲可以配埋泡菜同唔同醬汁食。主菜叫咗香烤M5澳洲和牛(300g),我本人就唔係咁鍾意食牛嘅因為成日覺得好難咬,但男朋友中意食所以就試吓佢啦。好彩呢度嘅M5澳洲和牛有水準,食得出係和牛嘅質素,有牛味之餘亦都好容易咬,夠juicy多汁,唔使點醬都已經好食。另一份主菜叫咗特濃芝士意式火腿忌廉蜆殼粉,唔多餐廳有得食蜆殻粉,所以我覺得都好特別,蜆殼

另一份主菜叫咗特濃芝士意式火腿忌廉蜆殼粉
,唔多餐廳有得食蜆殻粉,所以我覺得都好特別,蜆殼粉嘅形狀令到佢好掛汁,食到好creamy,雖然份量唔算好多但係都足夠飽肚嘅。

呢度真係好適合情侶拍拖,望住呢一個景觀無論食啲咩都會覺得更加好味,推薦情侶過嚟一定要坐戶外,真係好chill。