鐘意周圍食嘅我倆,喺荃灣搵食,又俾我地搵到個拍拖有情調嘅地方原來店面叫Catee是因為店主都是愛貓之人,店入面嘅擺設都有不少貓貓嘅設計,連店名logo 都係有個貓貓係上面,好特別咖店員好詳細咁介紹哩度嘅主打食物,哩度出名食魚的,而且價錢亦相當吸引,一啲都唔貴,嗌多幾樣都唔怕主打食物選擇多,哩度嘅小食都有好多款可以揀,而且如果夜晚想黎飲杯嘢,哩度嘅嘢飲種類都非常多!哩度bar tender 亦會好有心機咁樣幫你per your request 咁樣調酒一黎到就嗌左杯Oreo Milkshake,creamy 得黎又唔會太膩Good drink to start the meal! 先黎一個龍蝦湯,俾足料有龍蝦肉之餘,味道非常鮮味,湯底又濃郁好正黑松露薯條炸得非常脆,每條都炸到好香口,份量又多,食極都仲有牛油果帶子沙律,帶子大大粒配埋大量嘅牛油果,配上適量嘅沙律醬,份量調配得非常好新鮮又抵食主菜來了!烤羊架$158,三舊啖啖肉嘅羊架,配上薯蓉,車厘茄,秋葵仲有特製嘅薄荷沙津醬肉質juicy有咬口!威靈頓三文魚哩個真係無得頂哩度食魚果然係有水準!面頭包住嘅酥皮,薄薄地咁樣襯埋三文魚,新鮮又大

Oreo  Milkshake

Good drink to start the meal!

Lobster  Soup

好正

Black  Truffle  Fries

牛油果帶子沙律

新鮮又抵食

New Zealand 烤羊架

肉質juicy有咬口!

威靈頓三文魚

威靈頓三文魚哩個真係無得頂
哩度食魚果然係有水準!面頭包住嘅酥皮,薄薄地咁樣襯埋三文魚,新鮮又大舊,真係一試難忘

喺旺角食過WOFT嗰個類同嘅"罪疚"系列甜品,喺哩度都有得食
不過哩度食嘅無咁罪疚但都好好味
佢係棉花糖,入面係nutella 朱古力醬,焗起用甜餅點住黎食,2個人食剛剛好

嗰日想一齊spend more time, 叫左bar tender 特製2杯cocktail 俾我地,哩杯係甜甜地有士多啤梨味,入面仲有一粒粒嘅果味"爆珠",好fresh得黎又甜

Chamomile  Martini
哩杯是他選的,有菊花味之餘仲有少許清清嘅荔枝味,面頭嘅係蛋白,飲落清得黎易入口,又有菊花嘅香

2017-10-23
$400 (Dinner)
Oreo  Milkshake
Lobster  Soup