2017-10-04 140 views
今日放假就黎到尖沙咀行下街,中午約左老公食lunch,就係附近睇下有咩好食啦,行到棉登徑附近見到有間餐廳好有情調,環境又好似好舒適咁,就決定同老公入去食哩間啦,餐廳名字叫Dabyida Restaurant and Bar位於尖沙咀棉登徑5-6號舖地下,見到佢個lunch set都幾抵,仲有個沙律bar可以任夾,最緊要係環境舒服,食得開心又坐得舒適.環境好舒服丫我都覺得有時餐牌唔洗太多選擇,因為太多選擇,真係會有選擇困難症,哈哈!點好餐後就可以先去夾沙律同甜品食住先啦,正丫,我最愛就係沙律菜.HAM好好味丫,沙律菜都好新鮮丫,蛋糕又係我最我!先黎個餐湯,好好飲丫,係椰菜花湯,味道好濃郁,大愛!個餐包唔知係咪自家制,口感好特別丫,麵包好軟熟丫我叫左個巴馬火腿磨茹意大利飯,個醬汁調製得好入味,又唔會太過濃郁,味道剛剛好,我覺得食意大利飯就主要係個飯,要軟硬度適中真係好難,但哩個飯真係剛剛好,連老公都大讚好味!老公就點左個酥炸黑毛豬,我都係第一次食黑毛豬,口感有D似雞排咁,個醬汁好特別,好味咖啡好香濃丫。
環境好舒服丫

HAM好好味丫,沙律菜都好新鮮丫,蛋糕又係我最我!
先黎個餐湯,好好飲丫,係椰菜花湯,味道好濃郁,大愛!
個餐包唔知係咪自家制,口感好特別丫,麵包好軟熟丫

咖啡好香濃丫。
Type of Meal