2022-10-27 256 views
2022年10月18日 星期二住左係大圍都有一段時間,但一直都無乜去過顯徑食嘢,今晚就趁BB交左俾屋企人照顧,同老婆黎到顯徑搵野食,竟然俾我哋發現到呢間餐廳餐廳既裝修風格好簡約,有一種舒服既感覺,坐位唔算多,枱與枱之間有足夠距離,仲有用隔板隔住添餐牌有提供一人同二人set dinner,而且款式都幾特別,最驚訝係有好多款咖啡選擇,最後我哋每人點左個set dinner,再加特色飲品一點完餐等左無幾耐,餐湯就黎到,係南瓜忌廉湯,個湯完全唔稀,啖啖都食到南瓜蓉,而且好幼滑,又夠晒熱辣辣之後有煙三文魚沙律,三文魚好新鮮,有煙燻嘅味道,而且同沙律嘅醬汁好夾,酸酸地等幾開胃,沙律菜都好爽口,仲有生果係裡面添跟住呢一杯係老婆要既牛油果乳酪奶昔,無諗過餐廳會將牛油果打蓉,同乳酪奶昔撈埋一齊,賣相仲要咁靚,用嚟打卡一流,而且每一啖都充滿牛油果香味,口感幼滑,強烈推薦至於我就要咗芒果青檸乳酸梳打,飲落去酸酸甜甜,充滿亞熱帶風情,好清新,而且夠晒冰凍到咗主菜一一出場,呢個係紅蝦龍蝦汁扁意粉配溫泉蛋,溫泉蛋另外放開,可以食落去嘅時候先加落去,菜式黎到嘅時候已經充滿龍蝦嘅香味,紅蝦好彈牙,煮得啱啱好,不過個人
2022年10月18日 星期二

到咗主菜一一出場,呢個係紅蝦龍蝦汁扁意粉配溫泉蛋,溫泉蛋另外放開,可以食落去嘅時候先加落去,菜式黎到嘅時候已經充滿龍蝦嘅香味,紅蝦好彈牙,煮得啱啱好,不過個人覺得最出色嘅係扁意粉,因為有咬口之餘又唔會太硬,感覺似係手工整嘅意粉

最後另一款主菜就係忌廉白酒汁鑽石蜆扁意粉,蜆肉每一粒都好大隻,食落去完全冇沙,仲好鮮甜,加埋芝士碎同香草一齊食味道更好

無諗過顯徑都有咁高質素既西餐食,下次再嚟食其他野!!
2022-10-18
$200 (Dinner)