2022-11-23 25 views
觀塘高質德國餐廳🥰February👍🏻位於觀塘駿業街海日升中心嘅February,係一間食物高質,裝修好靚嘅餐廳!好鍾意佢裏面嘅土耳其燈🥰,好有氣氛,但又唔會太暗,或者太嘈。佢嘅椅都坐得好舒服,空間闊落,唔使驚聽到其他人講嘢,或者我哋傾偈會有其他人聽到。首先環境會比滿分。食物層面都好高質:💕美國頂級牛小排 $258話就話牛小排,但其實好大塊,我同朋友一人一半,再可以切成五六塊薄片牛肉。呢次嗌咗大約五成熟,肉汁滿滿,啖啖牛肉香味,唔會韌,而且無筋,非常好食。有紅菜頭汁、黑醋、牛肉汁等等調味,配菜有炸冬菇、翠玉瓜、南瓜同埋秋葵,非常豐富。💕三文魚籽大蝦明太子意大麵 $158灑滿咗三文魚籽,好Creamy嘅明太子醬,加上彈牙嘅大蝦,好好食,份量都好足夠。💕忌薕煮藍青口配薯條 $108呢個青口又係勁好食,應該大約有二十幾粒,每粒都好入味,個醬汁好食到會可以就咁飲,如果加少少雞湯,個醬汁就會變做好好飲嘅忌廉湯。薯條都炸得好香口🥲🥲,正啊!
觀塘高質德國餐廳🥰February👍🏻

食物層面都好高質: