2021-06-16 91 views
2021年6月7日 星期一今日放咗工之後同老婆打算出街食飯,於是就喺網上面搵下有咩餐廳好食,竟然俾我發現呢間餐廳,由於位置處於告士打道,無諗到嗰度都會有餐廳,通常都較容易忽略,所以一直以來都未試過,就直接去睇下可唔可以walk in由於我哋去嘅時間尚早,所以餐廳仍然有位置,見到裝修得好有氣氛,最岩情侶拍拖一齊去餐廳主要係食意大利菜,所以餐牌上面都有各式各樣嘅意大利菜式,價錢都唔算太貴,仲有好多款式可以選擇,甚至連沙律都有五款添,最後我哋要咗兩個主菜同一個小食小食方面呢一款係脆炸蠔菇,屬於菇類嘅其中一種,比起雞髀菇幼身少少,外皮炸得好香脆,但係咬落去仍然充滿水份,點埋沙律醬或者酸辣醬都一樣滋味之後有pizza,我哋選擇左夏威夷薄餅,餡料有巴馬火腿、菠蘿蜜餞、水牛芝士同番茄醬等等,烤得非常香,每一啖都食到唔同既餡料,既食到蕃茄醬嘅酸味,又食到菠蘿蜜餞既甜味,酸酸甜甜,味道配合得啱啱好,真係有夏日嘅感覺另一個主菜就係美國牛肉芝士漢堡配炸番薯條,原本淨係諗住漢堡裏面嘅配料只有牛肉同芝士,但係竟然仲有荷包蛋,而且仍然保持流心狀態,一切落去蛋汁就流落去下面嘅牛肉同麵包到,一啖咬落口會食到蛋汁同牛肉
2021年6月7日 星期一

另一個主菜就係美國牛肉芝士漢堡配炸番薯條,原本淨係諗住漢堡裏面嘅配料只有牛肉同芝士,但係竟然仲有荷包蛋,而且仍然保持流心狀態,一切落去蛋汁就流落去下面嘅牛肉同麵包到,一啖咬落口會食到蛋汁同牛肉汁混合埋一齊,同芝士配合得好好,而且牛肉味好香濃,唔會太韌

至於炸番薯條,由於份量實在太多,所以我哋將食唔晒嘅部分打包拎返屋企夜晚繼續食,估唔到隔咗幾個鐘頭之後番薯條仍然保持香脆,唔會有油渣味,仲有好濃郁嘅番薯味添
2021-06-07
$250 (Dinner)