2021-08-20 642 views
放假入嚟大嶼山探朋友,朋友帶我哋去食呢間隱世韓國菜。平時去開呢邊都係行outlet,好少留意outlet以外嘅餐廳。呢間餐廳嘅位置喺纜車站附近,我哋大約7:30嚟到,成間餐廳坐滿左九成,唔使等位真係好好彩!由於我哋唔太肚餓,所以都只係食咗一啲輕食,我哋食咗韓國人蔘雞湯同埋韓式紫菜飯卷。實不相瞞,其實我第一次食人蔘雞湯,原來真係好好味呀!隻雞煲得好淋,一夾就散開,成碗湯好重酒味同人參味,隻雞裏面啲飯都好淋,完全索晒隻雞嘅精華,如果冬天食會更加幸福!之後到韓國壽司卷,份量都幾多,一碟有11件,有紅蘿蔔、菠菜、肉、蛋做餡料,口感好豐富好多層次,不過唔夠麻油香味,如果再落重啲麻油就好啦!整體黎講,今餐完全係經濟實惠又好味,而且老闆好似都係韓國人,夠晒地道!下次想試吓燒肉,隔離枱燒得好香呢!

$60 (Dinner)