2023-05-30
🌟 拉麵凪。銅鑼灣🌟(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑豚骨拉麵($91)凪豚餃 ($28)糖心蛋($15)替玉($15)夜晚銅鑼灣一枝公唔知食咩好,碌下google map見到呢間comment大部分都幾好就去試下。鋪頭主要四款拉麵(豚骨,辣味,黑蒜油,羅勒)🍜,第一次黎就梗係試豬骨哩,個湯頭係好濃味。但唔會膩,麵底係幻麵,加埋佢地自家製炎之醬,其實有少少一蘭感覺,但個湯底比一蘭更好。叉燒就正常發揮,糖心蛋有流心效果😛但整體份量唔多,男仔應該都係要加麵先會夠然後,到今晚既重頭戲,就係個餃子🥟!呢個餃子暫時係香港食過最好味既🤤外皮勁脆同入面係超級juicy,加埋自己整既蘿蔔醋同蘿蔔蓉係上面,差啲想叫多碟!即叫即整要等耐啲時間,不過絕對值得🤫價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑係香港食拉麵本身唔平,呢度如果要加麵加蛋加餃子,埋單都要160蚊左右,不過銅鑼灣黎講晚餐都唔會平得去邊🥹交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑位置係京華中心附近,不過要再行入啲巷仔,有少少隔涉🤣第一次去行過左都唔知要番轉頭🥴環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑鋪頭偏細,但都坐到15-20人,位置間正常拉麵鋪咁既間隔性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕
(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑
豚骨拉麵($91)
凪豚餃 ($28)
糖心蛋($15)
替玉($15)
價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
鋪頭偏細,但都坐到15-20人,位置間正常拉麵鋪咁既間隔
性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
鋪頭職員好友善,會介紹番唔同拉麵口味既特性,食完後老闆仲會下岩唔岩食。雖然有少少貴,但個味道真係有啲日本既感覺,個餃子驚為天人,絕對會再encore🤓