2017-10-02
今日紅日,男朋友終於放假啦!😍😍因為男朋友好鐘意食牛腩野,又知道石門間丸記終於開左,所以就想去試下!其實見到門口有好多名人相同獎項,都好驚會好貴同伏…不過眼見$40幾$50都有個飯食就即管入去試下😂Lunch time 唔需要排隊就入得,因為我未食早餐,所有叫左個極邪惡既越式香茅豬扒飯😂😂😂男朋友就叫清湯腩河。店入面大部分人都食海南雞飯,我見到係雞油飯😍雞件都望落好滑,下次試下!!清湯腩望落唔算肥,食落好林身!!個湯真係好清得黎有牛腩味,平時食腩麵食到一半已經好膩,但男朋友竟然食得曬仲話好食!👍至於我呢個邪惡飯,豬扒煎得好香口,上面既蔥油配埋甜豉油fit 到fat 都底!自己就覺得豬扒點左個越式酸汁會無咁油,不過唔點個味會濃啲😋 完全成個飯比我一下就蒸發曬😂平時一個碟頭飯一半都係男朋友食,今次佢都話我西利😋不過假日野飲要散叫較貴,如果平日食會著數啲😂
Lunch time 唔需要排隊就入得,
清湯腩望落唔算肥,食落好林身!!
不過假日野飲要散叫較貴,如果平日食會著數啲😂