2021-10-26 193 views
話説揾路去呢間餐廳有少少迷失⋯舖頭社交平台寫從朗豪坊行6分鐘,但我行左15分鐘🥺 (google map寫8分鐘但可能因為我腳短掛) 而OpenRice地址係話從油麻地站行6分鐘⋯結論係餐廳喺兩者中間,兩邊都係要行幾條大直路,差唔多路程,所以就自己方便決定啦😂店鋪充滿著歐陸風情,落地大玻璃配上綠色窗框。一抬頭有水晶吊燈,加上柔和的光線,很有氣氛!全部main都幾好味,睇落好似唔多,但食食下其實好夠:🔸黑松露醬炸薯條 🔹手工鮮茄牛肋肉寬麵 寬麵內的牛肋肉煮得很腍,鮮茄味濃郁,酸甜開胃!🔸墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯墨魚汁意大利飯同樣出色,幾香而且味道濃!意大利飯煮得剛好,吸收了混合了墨汁的高湯,口感豐富!🔹開心果雞胸鮮蝦酸種包 開心果酸種包都好食,開心果醬同雞、鮮蝦好夾!仲有沙律伴碟,感覺好健康🤣🔸手工綠茶窩夫配開心果雪糕 窩夫即叫即烘,上枱仲熱烘烘的! 綠茶在窩夫層中,點雪糕同cream食好滿足! 仲有火炙了焦糖的香蕉片,十分推介的甜品🥰💙𝗕𝗹𝘂𝗲 𝘀𝗸𝘆 晴 (yogurt, orange, coconut, soda, ice cream)❤️𝗚𝘂𝗮𝘃𝗮 𝗣𝗶𝗻𝗸番紅粉 (guava, l

全部main都幾好味,睇落好似唔多,但食食下其實好夠:

🔸黑松露醬炸薯條
黑松露醬炸薯條

🔹手工鮮茄牛肋肉寬麵
寬麵內的牛肋肉煮得很腍,鮮茄味濃郁,酸甜開胃!
手工鮮茄牛肋肉寬麵

🔸手工綠茶窩夫配開心果雪糕
手工綠茶窩夫配開心果雪糕

💙𝗕𝗹𝘂𝗲 𝘀𝗸𝘆 晴
❤️𝗚𝘂𝗮𝘃𝗮 𝗣𝗶𝗻𝗸番紅粉
(guava, lime, yuzu, rose, soda)
💚𝗦𝘁𝗮𝗿𝗿𝘆 𝗡𝗶𝗴𝗵𝘁星夜
(passion fruit, pandan syrup, orange, soda)

呢三杯mocktail賣相啱哂打咭📸
個人較喜歡𝗯𝗹𝘂𝗲 𝘀𝗸𝘆,雪糕加yogurt似口感較薄但帶乳酸味的milkshake。朋友話其餘兩款有少少酸,𝘀𝘁𝗮𝗿𝗿𝘆 𝗻𝗶𝗴𝗵𝘁酸中帶斑斕甜味,但顏色係青苔綠色⋯外貌協會人士請先三思🤣

整體來講,呢餐飯食物質素唔錯,坐得舒服
會下次中午嚟體驗下有陽光的感覺☺️
黑松露醬炸薯條