2021-08-16
湯底有得選擇濃湯/清湯或者加錢轉黑蒜油濃湯/清湯,重口味淡口味人士都照顧到👍🏻拉麵冇得揀軟硬度,我哋兩碗嘅麵都比一般拉麵店硬好多,有咬口,如果只愛軟身麵質嘅就未必啱食。每張枱都有一樽蒜蓉同一樽辣椒醬,我哋勁推蒜蓉,新鮮又香口,加入2款湯底即時錦上添花!個辣椒醬就唔太推介,味道似豆瓣醬,唔太夾!⭐ 豚骨拉麵 轉 黑蒜油濃湯 $73+12⭐味道:8/10👧🏿👦🏻:呢碗本身配3塊叉燒、荀同溏心蛋一整隻,好足料!叉燒簿身大塊,半肥瘦好嫩口,外皮有啲燒焦味,都幾出色🥰溏心蛋生熟度剛好,醃得好入味,甜甜咸咸。黑蒜油濃湯香而不油,推介!⭐丸京拉麵 配 濃湯$95⭐味道:7/10👧🏿👦🏻:呢款拉麵比上一碗麵多三塊「真叉燒」,我哋食落去感覺就係比較瘦,有普通叉燒咁重油脂味。濃湯湯底豚骨味濃郁又唔會過咸,近期最驚喜嘅湯底🥰🥰🥰⭐七味炸雞 (5件)$35⭐味道:7/10👧🏿👦🏻:不得不就外表有啲似韓或炸雞🤣不過個調味真係超日式,咬開係海量七味粉,香口唔太辣,仲要滿滿雞油,唔柴唔老!每件都好大舊,建議一人叫兩舊就夠啦😉
⭐ 豚骨拉麵 轉 黑蒜油濃湯 $73+12⭐
味道:8/10