2022-02-18
當你選擇困難唔知食乜好嘅時候,我輸咗俾門面嘅一堆「葡撻」,今餐食「亞蘇爾澳門菜」啦~.。葡式松露橄欖油醋暖海鮮沙律:好香黑松露味,加上好鮮味嘅帶子、蝦、蜆,係一份好好味但比較重口味嘅沙律,不過我好鍾意⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.。葡式香烤乳豬伴薯角:店員姐姐話呢個係勁多人嗌嘅!果然,真係好味到一個點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢份乳豬,同平時飲宴食嘅中式乳豬好唔同,佢真係皮脆內軟,仲有好多肉汁好juicy,而且油脂分佈好均勻,唔會咬到一口油,好好味,可以下次encore👏🏻👏🏻同埋薯角都炸得好好味,都係皮脆內軟,忍唔住食左好多,好熱氣丫!返屋企飲清熱酷啦🤣.。十月初五蝦子松露意大利麵:蝦子又濃味,松露又濃味,加埋會點呢?竟然變左好香好creamy嘅意大利麵,轉眼K.O.晒⭐️⭐️⭐️⭐️.。木糠布甸:一層一層鋪排得好靚~~夠香夠滑⭐️⭐️⭐️⭐️.。經典原味葡撻:咁耐無去過澳門,為左呢隻葡撻,就食左呢餐🤣🤣結果不負眾望,鬆脆嘅酥皮,加上甜甜地、充滿蛋香嘅饀料~~話咁快食完⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.。葡式果酒:玫瑰堂、加思欄花園兩杯果酒,以紅酒、白酒作區分,加入左自製嘅肉桂vodka,同埋水果~~帶點甜、帶點酒香,不錯⭐️⭐️⭐️⭐️.今餐好飽好滿足~~我已
。木糠布甸:一層一層鋪排得好靚~~夠香夠滑⭐️⭐️⭐️⭐️
。葡式果酒:玫瑰堂、加思欄花園
今餐好飽好滿足~~我已經諗定下次要試埋葡式乳豬牛油焗飯~~哈哈🥳🥳