2018-08-14 999 views
是晚去 apm 揾食,例牌同時排幾間,邊到有位先就食乜喇。其中最有曙光係 Italian Tomato Cafe , 門口得小貓三四隻咋。門口有餐牌,襯有時間,望定食乜先。叫主菜加錢可以變套餐,仲可以有 A, B, C 任揀,夠曬 flexible 👍。越企越肚餓...... 一於加個C 餐+$56, 有餐湯餐飲同 cake 。望埋D蛋糕,都幾精神噃!😍越等越唔對路,冇乜人都要等十五分鐘,終於到我地了。其實入面好多位架,個場又唔係大,都有兩、三個侍應, 唔知點解唔入客之麻😠!一坐低侍應放低杯水,咦.........得半滿仲有杯邊有D食物殘渣,好唔衞生,即刻攞走啦!餐湯係粟米忌廉,點講呢 🤔佢都好味既,但質地太稀,好似溝多左幾倍水咁,好唔實在。呀!係洗米水的感覺!主角意粉煙三文魚磨菇蒜香意粉 $78三文魚有煙的有熟的,足料豐富。意粉食到有蒜香味,加左辣椒有少少惹味。而且意粉唔太油膩,幾好味漁夫海鮮意粉 $85海鮮多而且豐富,四角有蝦都幾大隻同生猛,青口太細隻食唔到乜味,汁酸酸地好開胃。House 啡一倒奶即刻有粒粒浮面,「了」唔散,代表唔夠熱。但咖啡味道幾好,夠醇有焦香味。士多啤梨芒果蛋
是晚去 apm 揾食,例牌同時排幾間,邊到有位先就食乜喇。

門口有餐牌,襯有時間,望定食乜先。

望埋D蛋糕,都幾精神噃!😍

越等越唔對路,冇乜人都要等十五分鐘,終於到我地了。

一坐低侍應放低杯水,咦.........
得半滿仲有杯邊有D食物殘渣,好唔衞生,即刻攞走啦!

餐湯係粟米忌廉,點講呢 🤔
佢都好味既,但質地太稀,好似溝多左幾倍水咁,好唔實在。
呀!係洗米水的感覺!

主角意粉
煙三文魚磨菇蒜香意粉 $78
煙三文魚磨菇蒜香意粉

漁夫海鮮意粉 $85
漁夫海鮮意粉

House 啡

士多啤梨芒果蛋糕
士多啤梨唔新鮮,似放左好耐。
Cream 多但唔太甜,中層的芒果大片又唔會酸,幾好。

食完埋單再望下,明明出邊嗰件好精神㗎嘛,差D以為自己有幻覺添。
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner