2020-11-11 92 views
好耐無去到日本,又掛住D築地魚生同壽司. 今日見到一間座位寬敞,似居酒屋嘅日本餐廳,即刻入去試吓先。#雜錦海鮮沙律先來一個雜錦海鮮沙律做前菜,兩隻新鮮大蝦係亮點,蝦同沙律菜都好新鮮, 分量十足。#雜錦天婦羅天婦羅有三隻蝦加埋南瓜番薯,十分抵食,天婦羅炸得外邊脆卜卜,裏便仲熱辣辣,非常之好味😋。#北海三味壽司有三文魚子,吞拿魚腩蓉同海膽,樣樣都好新鮮、冇腥味,海膽食後仲有回甘感,冇得頂。#刺身六點盛去日本餐廳梗係要食刺身,六點盛有三文魚、油甘魚, 鮮帶子、海膽、 北奇貝同鮮蝦 刺身份量好足, 用料十分新鮮,三文魚同油甘魚都係厚切, 入口充滿魚油香,帶子鮮甜,海膽新鮮,用紫菜包埋一齊食,好正啊。店員仲提我地每逢星期六、日及公衆假期設拍賣祭, 應該幾熱鬧又好玩🥳。

#雜錦海鮮沙律

#雜錦天婦羅