2009-11-11 34 views
每次午飯嚟到大坑, 必定會去地標民聲. 今天我們就變變節, 去了隔幾個鋪位的金和. 此處由於地方大點, 生意比民聲更旺場! 我們五個人幸好在店內找了張枱坐下, 午餐的選擇都不少, 約有十款家常小炒, 我們就一人揀一款嚟大家食:咸魚蒸肉餅 - 肉餅質素當然不及民聲, 但亦不算差, 而咸魚味道不俗, 有水準之作! 波蘿生炒骨 - 單是賣相已經滿分了, 排骨夠味, 酸甜汁味道剛好, 送飯一流! 粟米石班塊 - 班塊是剛炸起的, 還熱辣辣, 再淋上粟米芡汁, 味道雖然普通, 但勝在新鮮熱辣! 义燒炒蛋 - 咁多個餸呢個算比較弱, 小小過咸, 未見特出. 椒鹽九肚魚 - 等了一會先炸起上枱, 新鮮味美, 正! 除咗呢五碟餸, 還有一大碟清炒芽菜贈送, 白飯又可以任裝, 凍飲又唔駛加錢, 又或者可以飲罐裝可樂, 不另收費. 唔怪之得咁旺場, 的確是開飯之選!
每次午飯嚟到大坑, 必定會去地標民聲.
今天我們就變變節, 去了隔幾個鋪位的金和.

椒鹽九肚魚 - 等了一會先炸起上枱, 新鮮味美, 正!

咸魚蒸肉餅
波蘿生炒骨, 賣相一流!
新鮮熱辣嘅粟米班塊
普通嘅义燒炒蛋
香口嘅椒鹽九肚魚
清炒芽菜免費贈送!
凍飲都唔駛加錢
2009-11-06
$32 (Lunch)
咸魚蒸肉餅
波蘿生炒骨, 賣相一流!
新鮮熱辣嘅粟米班塊
香口嘅椒鹽九肚魚
清炒芽菜免費贈送!
凍飲都唔駛加錢
  • 午餐住家菜