2024-06-09 1101 views
本身係潮州人見到這間餐廳極為開心。諗住入去回味返潮州的味道。我嗌咗雙拼牛丸加魚蛋河粉$48。店舖裝修完全同內地相似。先講魚蛋魚蛋味道係甜,但嗰種甜唔係本身魚味嘅鮮甜味。而質感真係可以打乒乓波同超市買嘅其中一款魚蛋基本上98%相同。之後諗住將所有期望落體牛丸度。點知比我預期嘅你可以講嘅係可接受。但其實喺其他店舖可以食到相似嘅質素都不難。最後只能讚他的河粉,唔係那種嚡熠熠,而係都可以入口的河粉。儀式食吓最有驚喜嘅就係冷氣滴水店員叫我坐過對面而沒有給我紙巾.我條裙濕咗一半。買單嘅時候店員問我喜唔喜歡食牛肉,下次可以試也提及魚蛋牛丸OK嗎?當時那一刻都真係唔知點回應。好難再回頭
店舖裝修完全同內地相似。

最後只能讚他的河粉,唔係那種嚡熠熠,而係都可以入口的河粉。

我條裙濕咗一半。

好難再回頭