2022-11-11 641 views
今次同朋友慶生揀左呢間裝潢別致,以月球theme而聞名嘅Luna di Casa。月亮之家四周都有月亮擺設,加上柔和嘅燈光同牆上嘅掛畫同霓虹燈,好有格調。Set dinner $328/head包頭盤、餐湯、主菜、甜品同餐飲,Openrice訂座仲有20% off,非常唔錯~ 蟹肉牛油果他他除左賣相立體吸晴之外,作為頭盤相當refreshing,連脆條一齊食更加有口感。另一頭盤白酒忌廉汁煮青口份量唔多但夠哂過口癮。龍蝦湯好creamy,味道不過不失。主菜當然唔少得朋友最愛嘅牛啦!封門牛柳配野菌燒汁好tender,牛柳粉嫩同juicy,配野菌燒汁更香,高質! 香煎羊架配牛油薯蓉我覺得都唔錯,羊架煎得好香口,朋友則略嫌羊比較羶。甜品係Luna di Casa嘅賣點,必叫好睇又食得、玩味十足嘅月球Tiramisu!淨係影相都影左好耐,味道方面,咖啡酒味好出,正!再加埋朱古力心太軟,流心流出嚟果一刻勁治癒,為慶生飯畫下一個完美句號~

蟹肉牛油果他他
白酒忌廉汁煮青口