Fine Lunch🍴 Fine Fusion💫 Signature Lunch Set❤️..平時午餐多數係尖沙咀食飯,不過有好餐廳 我係唔介意過海搵靚餐廳食飯既👻。最近得知蘭桂坊有間中西合壁既中菜廳,真係別有動天 係西式茶居呢。環境雅致既中菜餐廳 走高格調路線,而服務絕對係令你賓至如歸 好體貼服務好好。而且餐廳絕多數都係外國人🤵🏻,真係好中西薈萃呢。午餐時段有Lunch Set🍴 5道菜你試過嗎❓分別有:點心Dim Sum🥟`前菜Starter🥗`主菜Main🍚`甜品Dessert🍧`餐飲Special Drink🍹。點心既 真係大大粒蝦餃 有大大粒蝦🦐 好味,而粉嫩嫩粉果 好有櫻花蝦🌸 咸香呢。 珍寶份量炸得不油膩 餡料豐富呢。前菜既 帶酸甜既醬汁牛𦟌🐮好惹味 青瓜🥒亦好清爽 又開胃呢。 好滋補既一個燉湯 雞味🐥加螺頭🐚 令湯底好鮮甜,加上紅參鬚帶甘味 好養生不錯喔。主菜既 花膠份量好足呢 加上茶樹菇🍄杞子令上湯好清甜,底下娃娃菜🥬 吸收晒精華 好美味呢。 以士多啤梨🍓`菠蘿🍍`蕎頭`彩椒做成既甜酸汁比一般多份果香,而果汁亦令黑毛豬🐽肉質更淋滑呢。飯類我會推薦 比絲苗白飯

點心既 [蝦餃皇配玫瑰櫻花蝦粉果] 真係大大粒蝦餃 有大大粒蝦🦐 好味,而粉嫩嫩粉果 好有櫻花蝦🌸 咸香呢。[松露雜菌素春卷] 珍寶份量炸得不油膩 餡料豐富呢。

前菜既 [五香牛𦟌青瓜小雲耳] 帶酸甜既醬汁牛𦟌🐮好惹味 青瓜🥒亦好清爽 又開胃呢。[紅參鬚螺頭燉雞] 好滋補既一個燉湯 雞味🐥加螺頭🐚 令湯底好鮮甜,加上紅參鬚帶甘味 好養生不錯喔。

主菜既 [濃湯花膠浸菜苗+$80] 花膠份量好足呢 加上茶樹菇🍄杞子令上湯好清甜,底下娃娃菜🥬 吸收晒精華 好美味呢。 [鮮果咕嚕黑毛豬肉+$50] 以士多啤梨🍓`菠蘿🍍`蕎頭`彩椒做成既甜酸汁比一般多份果香,而果汁亦令黑毛豬🐽肉質更淋滑呢。飯類我會推薦 [瑤柱鮮菌荷葉飯] 比絲苗白飯🍚 多份鮮味菌香 也更精緻,單吃已經好好吃呢。

甜品既 [生磨蛋白杏仁茶]`[陳皮紅豆沙] 中式糖水既代表,一頓完美中菜不能少呢。吃下去感覺成個人好滋潤,你們也愛吃中式傳統甜品嗎❓

飲品既 [陳皮梳打+$38]`[柑橘香草+$38] 創新既餐飲呢。中菜裡點既fusion飲品🍹 夠中西合壁,而且美美的❤️ 喜歡打卡的你 不能錯過喔。
一頓輕鬆又放鬆既中西融合風味菜,喜歡fusion菜 又想享受傳統美食 又想食得有格調❓係中環的你 也可以來試試吧😊。
×××[Fang Fang]×××