2015-09-06
見到佢有蛋餅,好似幾得意,於是去試下。雖然佢係紅磡,不過離火車站都算遠遠地,我地行左都20多分鐘先到,個到都近土瓜灣既馬頭圍道。大概12:15左右去到,都已經有兩台人坐左係到。佢地方唔係好大,得3、4張檯左右,不過好有格調,有一面牆係用英文舊書既紙貼滿曬。個日佢仲有位靚女姐姐侍應係到(大概30之內),好好禮貌,態度親切。我地叫左「傳統西班牙蛋餅」同埋「卡邦尼意粉蛋餅」。都要等一陣先上到黎。「傳統西班牙蛋餅」除左蛋,材料有煙肉、薯仔、甜椒、洋蔥、芝士。咬落去味道係甜既,之後都香口,大概有煙肉、洋蔥,所有材料都好夾,味道唔會相撞「卡邦尼意粉蛋餅」除左蛋,材料有煙肉、洋蔥、芝士、意粉、香草。大家見到呢張圖係整比我既第二個蛋餅,即係重做既,因為第一個d意粉生啦,有好多生蛋汁,好似未熟咁,完全接受唔到,開口同佢地講。佢地都好好肯換比我,所以我比個like佢。第二個整上黎就好好多,無左生蛋汁、意粉唔生,好多煙肉,味道ok。不過,有個感覺好似食緊卡邦尼意粉撈蛋咁。總結,呢間服務都幾好,食物唔差,又有格調,都舒服既(下次最好冷氣可以大少少),可以去試下,佢仲有All-day breakfast同窩夫。
「傳統西班牙蛋餅」除左蛋,材料有煙肉、薯仔、甜椒、洋蔥、芝士。咬落去味道係甜既,之後都香口,大概有煙肉、洋蔥,所有材料都好夾,味道唔會相撞 「卡邦尼意粉蛋餅」除左蛋,材料有煙肉、洋蔥、芝士、意粉、香草。大家見到呢張圖係整比我既第二個蛋餅,即係重做既,因為第一個d意粉生啦,有好多生蛋汁,好似未熟咁,完全接受唔到,開口同佢地講。佢地都好好肯換比我,所以我比個like佢。第二個整上黎就好好多,無左生蛋汁、意粉唔生,好多煙肉,味道ok。不過,有個感覺好似食緊卡邦尼意粉撈蛋咁。 總結,呢間服務都幾好,食物唔差,又有格調,都舒服既(下次最好冷氣可以大少少),可以去試下,佢仲有All-day breakfast同窩夫。