2024-07-17
星期五放工好想fine dining呀,💕 我哋係尖沙咀搵咗間 好有氣氛嘅 西餐廳 , 裏面裝飾得好靚好💮 ,座位舒適闊落 , 氣氛情調好好呀 。 我哋坐低後變完就拎咗餐包畀我哋食 ,然後佢問我哋想食啲咩就推介咗幾款菜式, 第一道菜式係✨ 香草牛油法國田螺配薯蓉,佢真係好好食呀 ,賣相睇落去好好 ,有好香牛油味及香草味 ,咬落去好淋又有咬口😌。 另外我哋有點✨️餐湯,蘆筍元貝湯, 顏色賣相都好好呀, 好有蘆筍味, 另外我哋飲咗✨️海鮮魚湯 ,嗰塊魚片真係好立好滑好好食呀 ,看得出廚師嘅用心。 主菜方面我哋叫咗✨️豬斧頭扒 ,💖煮嘅火候啱啱好 ,好容易切開呀最好入面係粉紅色㗎非常淋 而且份量都好多呀。 最後我哋叫咗個✨️菇菌risotto ,醬汁真係好好食呀 ,雖然已經好飽但係我哋都堅持食曬呀👍。 Cocktail方便我哋點咗兩杯 餐廳主打嘅推介🌠 ,賣相好靚呀打卡一流。甜品係廚師推介 椰子及朱古力嘅味道很好下次同朋友試下2人/4人生豪餐先。
甜品係廚師推介 椰子及朱古力嘅味道很好
下次同朋友試下2人/4人生豪餐先。