2024-10-01
放工來到了姚姚,食我最愛的酸菜魚。晚市時間人氣依然,點了$398的雞抱魚套餐。一次過可以滿足2個愿望!大大盤酸菜魚真係令人睇到都胃口大開,二人份量好足,魚片雪白又嫩滑,連魚頭都煎得好香!酸菜亦不可錯過,不會過酸,十分爽脆。配上一口清甜而富魚味的湯,帶點點葱香和芝麻香,真係單食魚都食得好開心,完全一解對酸菜魚的相思!套餐包了個涼菜,是麻辣土豆絲,但唔算辣,土豆絲爽脆,幾好食。菌香雞煲入面有半隻雞,份量二人分啱啱好。對於雞煲唔食辣的人,這個菌香好適合!醬汁好夠濃郁,有野菌香,仲有竹筍、木耳、洋葱等,炒得好惹味!雞肉唔算多骨,件件都夠肉,食得好滋味。最後當然要食個甜品,彩虹冰粉係首選,晶瑩剔透的冰粉帶茶香,撈埋配料一齊食,真係好味!正好清一清味蕾!呢個套餐抵食,推介!